Ardei umpluti cu carne, ciuperci si dovlecel

de Ina in Mancaruri cu carne, 17 Iul 2011 | 6379 vizualizari

 

Cum de la dovlecei imi mai ramasese compozitie de carne, m-am dus in gradina, am rupt niste ardei grasi, frumosi , si m-am pus iar pe gatit . Mai jos incerc sa dau cantitati aproximative, pentru cine face reteta de la zero, desi eu am adaugat in compozitia care mi-a ramas de la dovlecei cantitati nemasurate, ca sa-mi ajunga sa umplu si ardeii. :D

 

INGREDIENTE

  • 10 ardei grasi
  • 300 g carne tocata
  • o mana de orez
  • 5 ciuperci mari
  • 1 dovlecel 
  • un morcov
  • o ceapa
  • 150 g pasta de rosii 
  • un ou
  • sare
  • piper
  • marar
  • patrunjel
  • 5 rosii mici, pentru capac la ardei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu carne, ciuperci si dovlecel:

Indepartam cotorul ardeilor, dupa care-i spalam bine si  in interior .

Curatam dovlecelul, il tocam il condimentam cu sare  si-l lasam sa se scurga intr-o strecuratoare de plastic.

Curatam si tocam ceapa  si morcovul  si ciupercile, apoi le calim , impreuna cu dovlecelul scurs bine,  in putin ulei. Adaugam carnea tocata si orezul spalat in prealabil , apoi 150 ml. pasta de rosii. Mestecam continuu si lasam sa se patrunda bine carnea, iar orezul sa absoarba lichidul.  Oprim focul si potrivim de sare si piper .

In carnea de umplutura adaugam marar si patrunjel tocat  si incorporam si-un ou crud. 

Umplem fiecare ardei gras cu amestecul de carne si legume , iar din jumatati de rosii punem cate un capac, pentru a evita scurgerea compozitiei  in timpul fierberii.

Asezam ardeii cu capacul in sus intr-o oala ( la mine au fost prea putini, asa ca i-am pus culcati, dar am avut norocul sa ramana intregi, frumosi. ) si adaugam apa pana la umarul ardeilor. Eu am tocat rosiile ramase dupa ce am format capacele ardeilor si le-am adaugat in oala. Lasam la fiert, la foc mic, pana ce pulpa ardeiului se  poate rupe usor cu furculita.

Servim cu patrunjel verde tocat .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu carne, ciuperci si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

DIANA B 1

31.07.2011, 10:05

Sa-ti traiasca COSTELU' , draga Ina

diaconta 1

31.07.2011, 10:17

vezi Ina daca ai gradina,mereu te impiedici de ceva ce trebuie gatit

Corinuta 1

07.08.2011, 22:09

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Beef Bourguignon